Dijabetes i SOS ALARM sustav

 
Dijabetes i SOS ALARM sustav

Prema podacima Registra osoba sa šećernom bolešću, u Hrvatskoj oko 235 000 punoljetnih osoba ima postavljenu dijagnozu šećerne bolesti, a broj oboljelih povećava se iz godine u godinu.

Ranija istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj preko 40% oboljelih osoba još uvijek nema postavljenu dijagnozu. S obzirom na to, procjene govore o gotovo 400 000 odraslih osoba sa šećernom bolešću.

Stariji koji boluju od dijabetesa često imaju visoki krvni tlak, problema sa sluhom i razne kožne bolesti. Skloni su ozljedama i infekcijama stopala, time im je smanjena pokretljivost pa postoji velika opasnost od padova.

Oko 60 do 70% ljudi sa šećernom bolešću pate od neuropatije tj. oštećenja živaca, a oko  30% starijih od 40 godina imaju oštećenja živaca u stopalima. Time im je smanjen osjećaj boli i razlike u temperaturi.

Najčešća komplikacija je dijabetičko stopalo, zbog kojeg mnogi oboljeli štede bolesno stopalo i više se oslanjaju na zdravo, i tako dolazi do poremećaja u ravnoteži pa postoji veći rizik od padova.

Stariji koji boluju od dijabetesa često imaju problema sa vidom što može uzrokovati da teže primjete opasne situacije koje mogu rezultirati padom.

Zatim često osjećaju umor i iscrpljenost što može izazvati nesvjesticu i padove.

Također imaju dva do četiri puta veći rizik od moždanog udara nego većina populacije.

 

Kako vam SOS ALARM sustav može pomoći?

 

Ako Vi ili netko od vaših starijih boluje od dijabetesa trebali bi razmisliti o SOS ALARM sustavu.

SOS ALARM sustav daje našim starijima osjećaj sigurnosti da je pomoć, u slučaju potrebe, na dohvat ruke 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

U slučaju pada ili srčanog udara, SOS ALARM sustav može im spasiti život, jer pritiskom SOS tipke hitna medicinska pomoć im je na dohvat ruke, što je veoma bitno, u slučaju kada nije moguće na vrijeme ili uopće doći do telefona.

U slučaju loma kostiju, fraktura i drugih posljedica padova, za potpuni oporavak je bitno da što prije dobijemo neophodnu medicinsku pomoć.

SOS ALARM sustav omogućuje starijima sa dijabetesom da uživaju u životu bez brige da ne moraju brinuti da li će moći doći do telefona u slučaju potrebe i koliko dugo će trebati da im netko dođe u pomoć.

Stoga je SOS ALARM sustav možda najbolja investicija u zaštiti zdavlja vaših starijih članova obitelji koji boluju od dijabetesa.

Poveznice:
 
 
Povratak na novosti